vegan Lunch Recepten

  1. Veganistische Hummus en Gegrilde Groenten Wrap:
  • 1 grote tortilla wrap
  • 1/2 kopje hummus
  • Assortiment van gegrilde groenten (bijv. paprika, courgette, aubergine)
  • Handvol verse spinazie
  • Optionele toppings (bijv. avocado, hummus, za’atar)

Verwarm de tortilla wrap kort in de magnetron of op een koekenpan. Smeer de hummus op de tortilla en voeg de gegrilde groenten en verse spinazie toe. Voeg eventueel extra toppings toe en rol de tortilla strak op.

  1. Veganistische Zoete Aardappel en Quinoa Bowl:
  • 1 zoete aardappel, in blokjes gesneden
  • 1 kopje gekookte quinoa
  • Handvol verse spinazie
  • 1/2 avocado, in blokjes gesneden
  • 1/4 kopje geroosterde kikkererwten
  • Handvol gehakte noten (bijv. amandelen, pecannoten)
  • Dressing (bijv. tahinidressing, balsamico vinaigrette)

Bak de zoete aardappelblokjes in de oven op 200 graden tot ze zacht en gekarameliseerd zijn. Meng in een kom de gekookte quinoa, verse spinazie, avocado, geroosterde kikkererwten en gehakte noten. Voeg de gebakken zoete aardappel toe en besprenkel met dressing naar keuze.

  1. Veganistische Kikkererwten Tostadas:
  • 4 kleine tostada-schelpen
  • 1 blikje kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
  • 1/2 kopje salsa
  • 1/2 avocado, in blokjes gesneden
  • Handvol verse koriander
  • 1/4 kopje vegan kaas (optioneel)

Verwarm de tostada-schelpen volgens de instructies op de verpakking. Verhit in een pan de kikkererwten en salsa tot het mengsel warm is. Verdeel het kikkererwtenmengsel over de tostada-schelpen en voeg de blokjes avocado, verse koriander en eventueel vegan kaas toe

     4. Veganistische Gevulde Zoete Aardappel:

  • 2 middelgrote zoete aardappelen
  • 1 blikje zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld
  • 1/2 kopje salsa
  • 1/2 avocado, in blokjes gesneden
  • Handvol verse koriander
  • 1/4 kopje vegan kaas (optioneel)

Verwarm de oven voor op 200 graden. Prik gaatjes in de zoete aardappelen met een vork en bak ze gedurende 45-50 minuten, of tot ze zacht zijn. Verhit in een pan de zwarte bonen en salsa tot het mengsel warm is. Snijd de zoete aardappelen doormidden en vul ze met het bonenmengsel, blokjes avocado, verse koriander en eventueel vegan kaas.

     5. Veganistische Groene Salade met Quinoa:

  • 2 kopjes verse spinazie
  • 1 kopje gekookte quinoa
  • 1/2 komkommer, in blokjes gesneden
  • 1/2 avocado, in blokjes gesneden
  • Handvol cherrytomaatjes, gehalveerd
  • Handvol verse basilicum
  • Dressing (bijv. balsamico vinaigrette, mosterdvinaigrette)

Meng in een grote kom de spinazie, gekookte quinoa, komkommer, avocado, cherrytomaatjes en verse basilicum. Besprenkel met dressing naar keuze.

     6. Veganistische Broodje Gezond:

  • 2 volkoren broodjes
  • Hummus
  • Plakjes tomaat
  • Plakjes komkommer
  • Handvol gemengde sla
  • Plakjes augurk
  • Plakjes vegan kaas (optioneel)

Snijd de broodjes doormidden en smeer de hummus op beide kanten. Beleg met de plakjes tomaat, komkommer, gemengde sla, augurk en eventueel vegan kaas.

     7. Veganistische Salade met Quinoa en Geroosterde Groenten:

  • 1 kopje gekookte quinoa
  • Assortiment van geroosterde groenten (bijv. zoete aardappel, wortel, pompoen)
  • Handvol verse spinazie of rucola
  • Handvol cherrytomaatjes
  • 1/4 kopje gehakte noten (bijv. walnoten, amandelen)
  • Dressing (bijv. balsamico vinaigrette, mosterdvinaigrette)

Meng in een kom de gekookte quinoa, geroosterde groenten, verse spinazie of rucola, cherrytomaatjes en gehakte noten. Besprenkel met dressing naar keuze.

     8. Veganistische Broodjes met Hummus en Gegrilde Groenten:

  • 2 sneetjes volkorenbrood
  • 1/2 kopje hummus
  • Assortiment van gegrilde groenten (bijv. paprika, courgette, aubergine)
  • Handvol verse spinazie
  • Optionele toppings (bijv. avocado, za’atar)

Beleg een sneetje volkorenbrood met hummus en voeg de gegrilde groenten en verse spinazie toe. Voeg eventueel extra toppings toe en bedek met het andere sneetje volkorenbrood.

     9. Veganistische Kikkererwten en Groene Erwtensoep:

  • 1 blikje kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
  • 1 kopje diepvriesgroene erwten
  • 1/2 ui, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1/2 kopje groentebouillon
  • Handvol verse peterselie, gehakt
  • Zout en peper naar smaak

Bak in een pan de ui en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg de kikkererwten, groene erwten en groentebouillon toe. Laat het geheel sudderen tot de erwten zacht zijn. Pureer de soep in een blender of met een staafmixer tot een gladde massa. Voeg zout en peper toe naar smaak en serveer de soep met verse gehakte peterselie.

     10 . Veganistische Groene Salade:

  • 2 kopjes verse bladgroenten (bijv. spinazie, rucola, boerenkool)
  • 1/2 komkommer, in blokjes gesneden
  • 1/2 avocado, in blokjes gesneden
  • Handvol cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 1/4 kopje gehakte noten (bijv. amandelen, pecannoten)
  • Dressing (bijv. citroen-vinaigrette, balsamico vinaigrette)

Meng alle ingrediënten in een grote kom en voeg de dressing toe. Hussel alles door elkaar en serveer direct.

     11. Veganistische Quinoa en Zwarte Bonen Salade:

  • 1 kopje gekookte quinoa
  • 1 blikje zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld
  • 1/2 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1/2 komkommer, in blokjes gesneden
  • Handvol verse koriander
  • 1 limoen, uitgeperst
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Snufje zout

Meng in een kom de gekookte quinoa, zwarte bonen, rode paprika, komkommer en verse koriander. Voeg het limoensap, olijfolie en zout toe en meng goed. Serveer direct.

     12. Veganistische Geroosterde Groenten en Quinoa Bowl:

  • Assortiment van geroosterde groenten (bijv. zoete aardappel, wortel, bloemkool, broccoli)
  • 1 kopje gekookte quinoa
  • Handvol verse spinazie
  • 1/2 avocado, in blokjes gesneden
  • Handvol gehakte noten (bijv. walnoten, amandelen)
  • Dressing (bijv. tahinidressing, balsamico vinaigrette)

Meng in een kom de geroosterde groenten, gekookte quinoa, verse spinazie, avocado en gehakte noten. Besprenkel met dressing naar keuze en serveer direct.

     13. Veganistische Chickpea Salad Sandwich:

  • 1 blikje kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
  • 1/4 kopje veganistische mayonaise
  • 1/4 kopje fijngehakte rode ui
  • 1/4 kopje fijngehakte selderij
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • 4 sneetjes brood
  • Sla, tomaat en avocado voor het serveren

Meng in een kom de kikkererwten, veganistische mayonaise, rode ui, selderij, citroensap, paprikapoeder, zout en peper. Beleg de sneetjes brood met de kikkererwtensalade en voeg de sla, tomaat en avocado toe.

     14. Veganistische Falafel Wrap:

  • 4 falafelballetjes
  • 1 grote tortilla wrap
  • 1/4 kopje hummus
  • Handvol gesneden groenten (bijv. sla, tomaat, komkommer)
  • Optionele toppings (bijv. veganistische kaas, tzatziki)

Verwarm de falafelballetjes volgens de instructies op de verpakking. Verwarm de tortilla wrap kort in de magnetron of op een koekenpan. Smeer de hummus op de tortilla en voeg de falafelballetjes en gesneden groenten toe. Voeg eventueel extra toppings toe en rol de tortilla strak op.

     15. Veganistische Geroosterde Groenten en Hummus Sandwich:

  • 2 sneetjes brood
  • 1/4 kopje hummus
  • Assortiment van geroosterde groenten (bijv. zoete aardappel, paprika, courgette)
  • Handvol rucola
  • Optionele toppings (bijv. veganistische kaas, za’atar)

Verwarm de geroosterde groenten kort in de magnetron of op een koekenpan. Beleg een sneetje brood met hummus en voeg de geroosterde groenten en rucola toe. Voeg eventueel extra toppings toe en bedek met het andere sneetje brood.