Vegan Soepen

  1. Pompoensoep:
  • 1 middelgrote pompoen, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 ui, gehakt
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 kopjes groentebouillon
  • 1/2 theelepel gemalen kaneel
  • 1/2 theelepel gemalen gember
  • Zout en peper naar smaak

Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn. Voeg de pompoenblokjes toe en bak gedurende 5 minuten.

Voeg de groentebouillon, kaneel, gember, zout en peper toe. Breng aan de kook en laat sudderen tot de pompoen zacht is, ongeveer 20-25 minuten.

Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa. Serveer warm.

  1. Tomatensoep:
  • 2 blikjes tomatenblokjes
  • 1 ui, gehakt
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 kopjes groentebouillon
  • 1/4 kopje gehakte verse basilicum
  • Zout en peper naar smaak

Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn. Voeg de tomatenblokjes, groentebouillon, basilicum, zout en peper toe.

Breng aan de kook en laat sudderen tot de tomaten zacht zijn, ongeveer 20-25 minuten. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa. Serveer warm.

  1. Linzensoep:
  • 1 kopje groene linzen
  • 1 ui, gehakt
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 wortel, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 stengel bleekselderij, gehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 kopjes groentebouillon
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1/2 theelepel gerookte paprika
  • Zout en peper naar smaak

Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn. Voeg de wortel en bleekselderij toe en bak nog 5 minuten.

Voeg de linzen, groentebouillon, komijn, gerookte paprika, zout en peper toe. Breng aan de kook en laat sudderen tot de linzen zacht zijn, ongeveer 25-30 minuten. Serveer warm.

Deze veganistische soepen zijn allemaal gezond, smakelijk en gemakkelijk te maken. Ze zijn perfect voor een snelle en bevredigende maaltijd, of als onderdeel van een grotere maaltijd. Pas de kruiden

     4. Zoete aardappel-kokossoep:

  • 2 grote zoete aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 ui, gehakt
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 kopjes groentebouillon
  • 1 blikje kokosmelk
  • 1/2 theelepel gemalen koriander
  • 1/2 theelepel gemalen kurkuma
  • Zout en peper naar smaak

Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn. Voeg de zoete aardappelblokjes, groentebouillon, kokosmelk, koriander, kurkuma, zout en peper toe.

Breng aan de kook en laat sudderen tot de zoete aardappel zacht is, ongeveer 20-25 minuten. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa. Serveer warm.

     5. Champignonsoep:

  • 8 oz champignons, in plakjes gesneden
  • 1 ui, gehakt
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 kopjes groentebouillon
  • 1/2 kopje havermelk
  • 1/4 kopje gehakte verse peterselie
  • Zout en peper naar smaak

Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn. Voeg de champignons toe en bak gedurende 5 minuten.

Voeg de groentebouillon, havermelk, zout en peper toe. Breng aan de kook en laat sudderen tot de champignons zacht zijn, ongeveer 20-25 minuten.

Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa. Voeg de gehakte peterselie toe en serveer warm.

     6. Zwarte bonensoep:

  • 1 blikje zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld
  • 1 ui, gehakt
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 paprika, in blokjes gesneden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 kopjes groentebouillon
  • 1/2 theelepel gemalen komijn
  • 1/2 theelepel gerookte paprika
  • Zout en peper naar smaak

Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn. Voeg de paprikablokjes toe en bak gedurende 5 minuten.

Voeg de zwarte bonen, groentebouillon, komijn, gerookte paprika, zout en peper toe. Breng aan de kook en laat sudderen tot de groenten zacht zijn, ongeveer 20-25 minuten. Serveer warm

     7. Minestrone soep:

  • 1 ui, gehakt
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 2 wortels, in blokjes gesneden
  • 2 stengels bleekselderij, gehakt
  • 1/2 kopje gesneden boerenkool
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 4 kopjes groentebouillon
  • 1 blikje cannellinibonen, uitgelekt en afgespoeld
  • 1/2 kopje korte pasta, zoals macaroni of penne
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1/2 theelepel gedroogde basilicum
  • Zout en peper naar smaak

Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn. Voeg de wortels, bleekselderij, boerenkool, tomatenblokjes, groentebouillon, oregano, basilicum, zout en peper toe.

Breng aan de kook en laat sudderen tot de groenten zacht zijn, ongeveer 20-25 minuten. Voeg de cannellinibonen en pasta toe en kook nog 10-12 minuten, tot de pasta gaar is. Serveer warm.

     8. Geroosterde bloemkoolsoep:

  • 1 bloemkool, in kleine roosjes gesneden
  • 1 ui, gehakt
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 4 kopjes groentebouillon
  • 1/2 kopje havermelk
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/2 theelepel gemalen koriander
  • 1/2 theelepel gerookte paprika
  • Zout en peper naar smaak

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Leg de bloemkoolroosjes op een bakplaat en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Rooster gedurende 20-25 minuten tot ze zacht zijn en lichtjes gebrand zijn.

Verhit ondertussen de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn. Voeg de geroosterde bloemkoolroosjes, groentebouillon, koriander, gerookte paprika, zout en peper toe.

Breng aan de kook en laat sudderen tot de bloemkool zacht is, ongeveer 20-25 minuten. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa. Voeg de havermelk toe en warm de soep nog even op. Serveer warm.

     9. Linzensoep met wintergroenten:

  • 1 kopje groene linzen
  • 1 ui, gehakt
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 2 wortels, geschild en in blokjes gesneden
  • 2 stengels bleekselderij, gehakt
  • 1 zoete aardappel, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 kopjes groentebouillon
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1/2 theelepel gerookte paprika
  • Zout en peper naar smaak

Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn. Voeg de wortels, bleekselderij en zoete aardappel toe en bak gedurende 5 minuten.

Voeg de linzen, groentebouillon, komijn, gerookte paprika, zout en peper toe. Breng aan de kook en laat sudderen tot de linzen en groenten zacht zijn, ongeveer 25-30 minuten. Serveer warm.

     10. Champignonsoep met tijm:

  • 8 oz champignons, in plakjes gesneden
  • 1 ui, gehakt
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 kopjes groentebouillon
  • 1/2 kopje havermelk
  • 1/4 kopje gehakte verse tijm
  • Zout en peper naar smaak

Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn. Voeg de champignons toe en bak gedurende 5 minuten.

Voeg de groentebouillon, havermelk, tijm, zout en peper toe. Breng aan de kook en laat sudderen tot de champignons zacht zijn, ongeveer 20-25 minuten.

Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa. Serveer warm.

veganistisch Chinees soeprecept dat je kunt proberen:

     11. Hot and Sour Soup:

Ingrediënten:

  • 4 kopjes groentebouillon
  • 4 shiitake-paddenstoelen, in plakjes gesneden
  • 1/2 kopje bamboescheuten, in plakjes gesneden
  • 1/2 kopje tofu, in blokjes gesneden
  • 1/4 kopje rijstazijn
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel hoisinsaus
  • 1 theelepel geraspte verse gember
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1/2 theelepel gemalen witte peper
  • 2 eetlepels maizena, gemengd met 2 eetlepels water
  • 1 ei, geklopt
  • 1/4 kopje gehakte groene uien
  • 1/4 kopje gehakte verse koriander

Bereidingswijze:

  1. Verhit de groentebouillon in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de shiitake-paddenstoelen, bamboescheuten, tofu, rijstazijn, sojasaus, hoisinsaus, gember, knoflook en witte peper toe.
  2. Breng aan de kook en laat sudderen gedurende 10 minuten.
  3. Voeg het maizena-watermengsel toe en roer tot de soep iets dikker wordt.
  4. Giet het geklopte ei langzaam in de soep terwijl je blijft roeren.
  5. Voeg de gehakte groene uien en koriander toe. Roer en serveer warm.

Deze veganistische Hot and Sour Soup is een klassieke Chinese soep die heerlijk hartig en pittig is, met een goede balans tussen zoet en zuur. Het is een geweldige manier om jezelf op te warmen op koude dagen, en het is ook een goede bron van eiwitten en groenten.

     12. Wontonsoep:

  • 12 wontonvelletjes
  • 4 kopjes groentebouillon
  • 1/2 kopje shiitake-paddenstoelen, in plakjes gesneden
  • 1/2 kopje paksoi, gehakt
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1/2 theelepel gemalen gember
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1/4 kopje gehakte groene uien

Bereidingswijze:

  1. Vul de wontonvelletjes met een kleine hoeveelheid gehakte groenten of veganistische gehaktballetjes. Maak de wontons dicht door de randen te bevochtigen en dicht te drukken.

  2. Breng de groentebouillon aan de kook in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de shiitake-paddenstoelen, paksoi, knoflook, gember en sojasaus toe.

  3. Laat sudderen gedurende 10 minuten.

  4. Voeg de gevulde wontons toe en laat koken tot ze gaar zijn, ongeveer 5-7 minuten.

  5. Garneer met gehakte groene uien en serveer warm.

    13. Tomaten- en Tofusoep:

  • 4 kopjes groentebouillon
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1/2 kopje tofu, in blokjes gesneden
  • 1 ui, gehakt
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1/2 theelepel gemalen gember
  • 1/4 kopje gehakte verse koriander

Bereidingswijze:

  1. Verhit de groentebouillon in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de tomatenblokjes, tofu, ui, knoflook, sojasaus en gember toe.

  2. Laat sudderen gedurende 10-15 minuten, tot de tomaten zacht zijn.

  3. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa.

  4. Garneer met gehakte koriander en serveer warm.

  5. 14. Maïs- en Sesamsoep:

  • 4 kopjes groentebouillon
  • 1 blik maïs, uitgelekt
  • 1/2 kopje sojamelk
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1/4 kopje gehakte groene uien
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Verhit de groentebouillon in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de maïs, sojamelk, knoflook en sesamolie toe.
  2. Laat sudderen gedurende 10-15 minuten, tot de maïs zacht is.
  3. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa.
  4. Garneer met gehakte groene uien en serveer warm.

    1. 15. Miso-soep:

    • 4 kopjes dashi (visvrije dashi kan worden gemaakt met kombu en gedroogde shiitake-paddenstoelen)
    • 2 eetlepels miso-pasta
    • 1/2 blok tofu, in blokjes gesneden
    • 1/4 kopje gehakte groene uien
    • 1/2 vel nori, in stukjes gescheurd

    Bereidingswijze:

    1. Breng de dashi aan de kook in een grote pan op middelhoog vuur.

    2. Voeg de miso-pasta toe en roer tot het volledig is opgelost.

    3. Voeg de tofu toe en laat sudderen tot het zacht is, ongeveer 5 minuten.

    4. Garneer met gehakte groene uien en nori. Serveer warm.

    5. 16. Ramen-soep:

    • 4 kopjes groentebouillon
    • 2 teentjes knoflook, gehakt
    • 1 eetlepel geraspte verse gember
    • 2 eetlepels sojasaus
    • 1 theelepel mirin
    • 1 pak ramen-noedels
    • 1/2 blok tofu, in blokjes gesneden
    • 1/2 kopje shiitake-paddenstoelen, in plakjes gesneden
    • 1/4 kopje gehakte groene uien

    Bereidingswijze:

    1. Verhit de groentebouillon in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, gember, sojasaus en mirin toe.

    2. Laat sudderen gedurende 10-15 minuten.

    3. Kook ondertussen de ramen-noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

    4. Voeg de tofu en shiitake-paddenstoelen toe aan de soep en laat sudderen tot ze zacht zijn, ongeveer 5 minuten.

    5. Voeg de gekookte noedels toe aan de soep en roer door.

    6. Garneer met gehakte groene uien en serveer warm.

      17. Udon-soep:

    • 4 kopjes groentebouillon
    • 1 eetlepel geraspte verse gember
    • 2 teentjes knoflook, gehakt
    • 2 eetlepels sojasaus
    • 1 pak udon-noedels
    • 1/2 blok tofu, in blokjes gesneden
    • 1/2 kopje shiitake-paddenstoelen, in plakjes gesneden
    • 1/4 kopje gehakte groene uien

    Bereidingswijze:

    1. Verhit de groentebouillon in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de gember, knoflook en sojasaus toe.
    2. Laat sudderen gedurende 10-15 minuten.
    3. Kook ondertussen de udon-noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    4. Voeg de tofu en shiitake-paddenstoelen toe aan de soep en laat sudderen tot ze zacht zijn, ongeveer 5 min
    1. Erwtensoep:
    • 1 kopje gedroogde groene erwten
    • 1 ui, gehakt
    • 2 wortels, geschild en in blokjes gesneden
    • 2 stengels bleekselderij, gehakt
    • 2 aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 4 kopjes groentebouillon
    • 1/2 theelepel gedroogde tijm
    • 1/2 theelepel gedroogde majoraan
    • Zout en peper naar smaak

    Bereidingswijze:

    1. Week de erwten een nacht in koud water. Giet het water af en spoel de erwten af.

    2. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui, wortels, bleekselderij en aardappelen toe en bak gedurende 5 minuten.

    3. Voeg de erwten, groentebouillon, tijm, majoraan, zout en peper toe. Breng aan de kook en laat sudderen tot de erwten en groenten zacht zijn, ongeveer 45 minuten tot 1 uur.

    4. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa. Serveer warm.

      18. Tomatensoep:

    • 4 kopjes groentebouillon
    • 1 blik tomatenblokjes
    • 1 ui, gehakt
    • 2 teentjes knoflook, gehakt
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1/2 kopje havermelk
    • 1/4 kopje gehakte verse basilicum
    • Zout en peper naar smaak

    Bereidingswijze:

    1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn.

    2. Voeg de groentebouillon en tomatenblokjes toe. Breng aan de kook en laat sudderen gedurende 15-20 minuten, tot de tomaten zacht zijn.

    3. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa. Voeg de havermelk toe en roer door.

    4. Voeg zout en peper naar smaak toe. Garneer met gehakte basilicum en serveer warm.

      1. 19. Dal-soep:

      • 1 kopje gele linzen, gewassen en uitgelekt
      • 4 kopjes water
      • 1 ui, gehakt
      • 2 teentjes knoflook, gehakt
      • 1/2 theelepel gemalen kurkuma
      • 1/2 theelepel gemalen komijn
      • 1/2 theelepel gemalen koriander
      • Zout en peper naar smaak
      • 1 eetlepel olijfolie
      • 1/4 kopje gehakte verse koriander

      Bereidingswijze:

      1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn.

      2. Voeg de linzen, water, kurkuma, komijn, koriander, zout en peper toe. Breng aan de kook en laat sudderen gedurende 30-40 minuten, tot de linzen zacht zijn.

      3. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa.

      4. Garneer met gehakte koriander en serveer warm.

        20. Tomatensoep met kokosmelk:

      • 4 kopjes groentebouillon
      • 1 blik tomatenblokjes
      • 1 ui, gehakt
      • 2 teentjes knoflook, gehakt
      • 1 eetlepel olijfolie
      • 1/2 kopje kokosmelk
      • 1/2 theelepel gemalen komijn
      • 1/2 theelepel gemalen koriander
      • Zout en peper naar smaak
      • 1/4 kopje gehakte verse koriander

      Bereidingswijze:

      1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn.

      2. Voeg de groentebouillon en tomatenblokjes toe. Breng aan de kook en laat sudderen gedurende 15-20 minuten, tot de tomaten zacht zijn.

      3. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa. Voeg de kokosmelk, komijn, koriander, zout en peper toe en roer door.

      4. Garneer met gehakte koriander en serveer warm

        21. Mexicaanse zwarte bonensoep:

        • 1 ui, gehakt
        • 2 teentjes knoflook, gehakt
        • 1 jalapeño peper, gehakt
        • 1 rode paprika, gehakt
        • 1 blik zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld
        • 1 blik tomatenblokjes
        • 4 kopjes groentebouillon
        • 1/2 theelepel gemalen komijn
        • 1/2 theelepel gedroogde oregano
        • Zout en peper naar smaak
        • 1 eetlepel olijfolie
        • 1 avocado, in blokjes gesneden
        • 1/4 kopje gehakte verse koriander

        Bereidingswijze:

        1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, jalapeño en paprika toe en bak tot ze zacht zijn.
        2. Voeg de zwarte bonen, tomatenblokjes, groentebouillon, komijn, oregano, zout en peper toe. Breng aan de kook en laat sudderen gedurende 15-20 minuten.
        3. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa, of laat het grof als je dat lekker vindt.
        4. Garneer met de avocado en gehakte koriander en serveer warm. Je kunt ook nog wat tortillachips toevoegen voor extra crunch.
        1. 22. Linzensoep met wortels en gember:

        • 1 kopje rode linzen, gewassen en uitgelekt
        • 4 kopjes groentebouillon
        • 1 ui, gehakt
        • 2 wortels, geschild en in blokjes gesneden
        • 2 teentjes knoflook, gehakt
        • 1 eetlepel geraspte verse gember
        • 1 eetlepel olijfolie
        • 1/2 theelepel gemalen komijn
        • Zout en peper naar smaak
        • 1/4 kopje gehakte verse peterselie

        Bereidingswijze:

        1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui, wortels en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn.

        2. Voeg de linzen, groentebouillon, gember, komijn, zout en peper toe. Breng aan de kook en laat sudderen tot de linzen en groenten zacht zijn, ongeveer 45 minuten tot 1 uur.

        3. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa.

        4. Garneer met gehakte peterselie en serveer warm.

          23. Harira-soep:

        • 1 kopje kikkererwten, gewassen en uitgelekt
        • 4 kopjes water
        • 1 ui, gehakt
        • 2 stengels bleekselderij, gehakt
        • 2 wortels, geschild en in blokjes gesneden
        • 2 teentjes knoflook, gehakt
        • 1 blik tomatenblokjes
        • 1/2 theelepel gemalen komijn
        • 1/2 theelepel gemalen koriander
        • 1/2 theelepel paprikapoeder
        • Zout en peper naar smaak
        • 1 eetlepel olijfolie
        • 1/4 kopje gehakte verse koriander

        Bereidingswijze:

        1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui, bleekselderij, wortels en knoflook toe en bak gedurende 5 minuten.

        2. Voeg de kikkererwten, water, tomatenblokjes, komijn, koriander, paprikapoeder, zout en peper toe. Breng aan de kook en laat sudderen tot de kikkererwten en groenten zacht zijn, ongeveer 45 minuten tot 1 uur.

        3. Garneer met gehakte koriander en serveer warm.

          24. Linzensoep met citroen en koriander:

        • 1 kopje rode linzen, gewassen en uitgelekt
        • 4 kopjes groentebouillon
        • 1 ui, gehakt
        • 2 teentjes knoflook, gehakt
        • 1 eetlepel olijfolie
        • 1/2 theelepel gemalen komijn
        • Sap van 1 citroen
        • Zout en peper naar smaak
        • 1/4 kopje gehakte verse koriander

        Bereidingswijze:

        1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn.

        2. Voeg de linzen, groentebouillon, komijn, zout en peper toe. Breng aan de kook en laat sudderen tot de linzen zacht zijn, ongeveer 45 minuten tot 1 uur.

        3. Voeg het citroensap toe en roer door. Garneer met gehakte koriander en serveer warm.

     

     

 

     25. Goulashsoep:

  • 2 aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 ui, gehakt
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 paprika, in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 4 kopjes groentebouillon
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/4 kopje gehakte verse peterselie

Bereidingswijze:

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn.

  2. Voeg de aardappelen, paprika en paprikapoeder toe en roer door. Bak gedurende 5 minuten.

  3. Voeg de tomatenblokjes, groentebouillon, zout en peper toe. Breng aan de kook en laat sudderen tot de aardappelen zacht zijn, ongeveer 30 minuten.

  4. Garneer met gehakte peterselie en serveer warm.

    26. Rode linzensoep met karwijzaad:

  • 1 kopje rode linzen, gewassen en uitgelekt
  • 4 kopjes groentebouillon
  • 1 ui, gehakt
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/2 theelepel karwijzaad
  • Zout en peper naar smaak
  • 1/4 kopje gehakte verse peterselie

Bereidingswijze:

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn.

  2. Voeg de linzen, groentebouillon, karwijzaad, zout en peper toe. Breng aan de kook en laat sudderen tot de linzen zacht zijn, ongeveer 45 minuten tot 1 uur.

  3. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa.

  4. Garneer met gehakte peterselie en serveer warm.

    27. Champignonsoep met dille:

  • 2 kopjes champignons, gehakt
  • 1 ui, gehakt
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 4 kopjes groentebouillon
  • 1/2 kopje havermelk
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/4 kopje gehakte verse dille
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de champignons, ui en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn.
  2. Voeg de groentebouillon, havermelk, zout en peper toe. Breng aan de kook en laat sudderen gedurende 15-20 minuten.
  3. Garneer met gehakte dille en serveer warm.

    28. Romige bloemkoolsoep:

  • 1 bloemkool, in stukjes gesneden
  • 1 ui, gehakt
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 4 kopjes groentebouillon
  • 1/2 kopje havermelk
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • 1/4 kopje gehakte verse peterselie

Bereidingswijze:

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn.

  2. Voeg de bloemkool, groentebouillon, zout en peper toe. Breng aan de kook en laat sudderen tot de bloemkool zacht is, ongeveer 30 minuten.

  3. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa.

  4. Voeg de havermelk toe en roer goed door.

  5. Garneer met gehakte peterselie en serveer warm.

    29. Romige courgettesoep:

  • 2 courgettes, in blokjes gesneden
  • 1 ui, gehakt
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 4 kopjes groentebouillon
  • 1/2 kopje havermelk
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • 1/4 kopje gehakte verse basilicum

Bereidingswijze:

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn.

  2. Voeg de courgettes, groentebouillon, zout en peper toe. Breng aan de kook en laat sudderen tot de courgettes zacht zijn, ongeveer 30 minuten.

  3. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa.

  4. Voeg de havermelk toe en roer goed door.

  5. Garneer met gehakte basilicum en serveer warm.

    30. Romige pompoensoep:

  • 1 pompoen, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 ui, gehakt
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 4 kopjes groentebouillon
  • 1/2 kopje havermelk
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • 1/4 kopje gehakte verse peterselie

Bereidingswijze:

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn.
  2. Voeg de pompoen, groentebouillon, zout en peper toe. Breng aan de kook en laat sudderen tot de pompoen zacht is, ongeveer 30 minuten.
  3. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa.
  4. Voeg de havermelk toe en roer goed door
    1. Koreaanse Kimchi-soep:
    • 2 kopjes kimchi, fijngehakt
    • 1 ui, gehakt
    • 2 teentjes knoflook, gehakt
    • 4 kopjes groentebouillon
    • 1/2 kopje tofu, in blokjes gesneden
    • 1 eetlepel sojasaus
    • 1 eetlepel sesamolie
    • Zout en peper naar smaak
    • 1/4 kopje gehakte lente-ui

    Bereidingswijze:

    1. Verhit de sesamolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn.

    2. Voeg de kimchi, groentebouillon, sojasaus, zout en peper toe. Breng aan de kook en laat sudderen gedurende 15-20 minuten.

    3. Voeg de tofu toe en kook nog 5 minuten.

    4. Garneer met gehakte lente-ui en serveer warm.

      31. Thaise Tom Yum-soep:

    • 4 kopjes groentebouillon
    • 1/2 kopje champignons, gehakt
    • 1/2 kopje tomaten, gehakt
    • 2 stengels citroengras, geplet
    • 1 limoen, geperst
    • 2 eetlepels sojasaus
    • 1 eetlepel rietsuiker
    • 2 teentjes knoflook, gehakt
    • 2 rode chili pepers, gehakt
    • Zout en peper naar smaak
    • 1/4 kopje gehakte verse koriander

    Bereidingswijze:

    1. Verhit de groentebouillon in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de champignons, tomaten, citroengras, limoensap, sojasaus, rietsuiker, knoflook en rode chili pepers toe.

    2. Breng aan de kook en laat sudderen gedurende 10-15 minuten.

    3. Verwijder het citroengras en breng op smaak met zout en peper.

    4. Garneer met gehakte koriander en serveer warm.

      32. Franse Uiensoep met vegan kaas:

    • 4 grote uien, in dunne ringen gesneden
    • 4 kopjes groentebouillon
    • 1/4 kopje witte wijn
    • 1 eetlepel bloem
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 stokbrood, in plakjes gesneden
    • Vegan kaas, geraspt
    • Zout en peper naar smaak

    Bereidingswijze:

    1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de uien toe en bak tot ze zacht en goudbruin zijn, ongeveer 20 minuten.
    2. Voeg de bloem toe en roer goed door. Voeg dan de groentebouillon en witte wijn toe en breng aan de kook.
    3. Laat sudderen gedurende 10-15 minuten.
    4. Verwarm de ovengrill voor.
     

    33. Tom Kha Kai-soep:

  • 2 blikken kokosmelk
  • 4 kopjes groentebouillon
  • 2 stengels citroengras, geplet
  • 4 kaffir limoenblaadjes
  • 2 eetlepels galanga, gehakt
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 kopjes champignons, gehakt
  • 1 rode paprika, in reepjes gesneden
  • 2 limoenen, geperst
  • 1/4 kopje gehakte verse koriander

Bereidingswijze:

  1. Verhit de kokosmelk en groentebouillon in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de citroengras, kaffir limoenblaadjes, galanga, sojasaus en suiker toe. Breng aan de kook en laat sudderen gedurende 10-15 minuten.

  2. Voeg de champignons, rode paprika en limoensap toe en kook nog eens 5 minuten.

  3. Garneer met gehakte koriander en serveer warm.