Vegan ovengerechten

  1. Geroosterde groenten: snijd je favoriete groenten, zoals aardappelen, wortelen, zoete aardappelen, paprika’s en courgettes, in stukken en meng ze met wat olijfolie en kruiden naar keuze. Rooster ze vervolgens in de oven tot ze zacht en knapperig zijn.

  2. Gevulde paprika’s: hol paprika’s uit en vul ze met een mengsel van rijst, bonen, tomaten, ui en kruiden. Bak ze in de oven totdat de paprika’s zacht zijn en de vulling gaar is.

  3. Lasagne: maak een vegan lasagne door lagen van lasagnebladen af te wisselen met tomatensaus, groenten (zoals spinazie, courgette en aubergine), en vegan kaas. Bak de lasagne in de oven tot de kaas gesmolten is en de lasagne goed heet is.

  4. Aubergine parmezaan: snijd aubergines in plakken en bak ze in de oven tot ze zacht zijn. Bedek de plakjes met tomatensaus en vegan kaas en bak ze nog eens 10-15 minuten, tot de kaas gesmolten is.

  5. Geroosterde bloemkool: snijd een bloemkool in roosjes en meng ze met olijfolie, knoflookpoeder, komijn en paprikapoeder. Rooster ze in de oven tot ze zacht en bruin zijn.

  6. Veganistische quiche: maak een veganistische quiche met een bodem van deeg en een vulling van tofu, groenten en kruiden. Bak de quiche in de oven tot hij stevig en goudbruin is.

  7. Gegratineerde aardappelen: snijd aardappelen in dunne plakjes en leg ze in een ovenschaal. Bedek ze met vegan kaas en bak ze in de oven tot de kaas gesmolten en goudbruin is.

 

 

Hieronder nog meer recepten

  1. Geroosterde bloemkool met kikkererwten
  • 1 middelgrote bloemkool, in roosjes gesneden
  • 1 blik kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1/2 tl zout
  • 3 el olijfolie

Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de bloemkoolroosjes, kikkererwten, knoflook, komijn, paprikapoeder, zout en olijfolie in een kom. Verdeel het mengsel over een bakplaat en bak het gedurende 25-30 minuten, of tot de bloemkool gaar en lichtbruin is.

  1. Veganistische lasagne
  • 8 lasagnebladen
  • 1 blikje tomatensaus
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 courgettes, in plakjes gesneden
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • 1/2 tl zout
  • 400 g vegan gehakt
  • 250 g vegan kaas, geraspt

Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de lasagnebladen volgens de instructies op de verpakking. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg de courgette en paprika toe en bak deze gedurende 5 minuten. Voeg het vegan gehakt, tomatensaus, tomatenblokjes, Italiaanse kruiden en zout toe. Laat sudderen gedurende 10 minuten. Schep een laagje saus in een ovenschaal. Leg er een laag lasagnebladen op, gevolgd door een laagje saus en een laagje vegan kaas. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn. Bak gedurende 30 minuten, of tot de lasagne heet en bubbly is.

  1. Geroosterde pompoen met linzen en kikkererwten
  • 1 kleine pompoen, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 blikje kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
  • 1 blikje linzen, uitgelekt en afgespoeld
  • 1 ui, in stukjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1/2 tl zout
  • 1/4 tl chilipoeder
  • 2 el verse peterselie, fijngehakt

Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de pompoenblokjes, kikkererwten, linzen, ui, knoflook, olijfolie, komijn, zout en chilipo