Vegan drankjes & Smoothies

  1. Mango en banaan smoothie
  • 1 mango, geschild en in stukjes gesneden
  • 1 banaan, gepeld en in stukjes gesneden
  • 1 kopje amandelmelk
  • 1 eetlepel ahornsiroop (optioneel)
  • ijsblokjes (optioneel)

Doe alle ingrediënten in een blender en blend tot een glad mengsel. Voeg ijsblokjes toe als je de smoothie extra koud wilt maken.

  1. Aardbei en spinazie smoothie
  • 2 kopjes verse spinazie
  • 1 kopje bevroren aardbeien
  • 1 banaan, gepeld en in stukjes gesneden
  • 1 kopje amandelmelk
  • 1 eetlepel chiazaad

Doe alle ingrediënten in een blender en blend tot een glad mengsel. Voeg eventueel wat meer amandelmelk toe als de smoothie te dik is.

  1. Avocado en bessen smoothie
  • 1 rijpe avocado, geschild en ontpit
  • 1 kopje gemengde bessen (bijv. frambozen, bosbessen, aardbeien)
  • 1 kopje kokoswater
  • 1 eetlepel honing (optioneel)
  • ijsblokjes (optioneel)

Doe alle ingrediënten in een blender en blend tot een glad mengsel. Voeg honing toe als je de smoothie wat zoeter wilt maken. Voeg ijsblokjes toe als je de smoothie extra koud wilt maken.

     4. Banaan-Blauwe Bes Smoothie

  • 1 bevroren banaan
  • 1 kopje bevroren blauwe bessen
  • 1 kopje ongezoete amandelmelk
  • 1/2 kopje verse sinaasappelsap
  • 1 tl vanille-extract

Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een glad mengsel. Voeg eventueel meer sinaasappelsap toe om de smoothie dunner te maken. Serveer gekoeld.

     5. Mango-Passievrucht Smoothie

  • 1 bevroren banaan
  • 1 kopje bevroren mangostukjes
  • 1/2 kopje passievrucht puree (vers of bevroren)
  • 1 kopje kokosmelk
  • 1/2 kopje verse sinaasappelsap

Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een glad mengsel. Voeg eventueel meer sinaasappelsap toe om de smoothie dunner te maken. Serveer gekoeld.

     6. Aardbei-Ananas Smoothie

  • 1 bevroren banaan
  • 1 kopje bevroren aardbeien
  • 1 kopje bevroren ananasstukjes
  • 1 kopje ongezoete amandelmelk
  • 1/2 kopje verse sinaasappelsap

Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een glad mengsel. Voeg eventueel meer sinaasappelsap toe om de smoothie dunner te maken. Serveer gekoeld.

     7. Watermeloen Smoothie

  • 3 kopjes watermeloen, zonder zaden
  • 1 bevroren banaan
  • 1 kopje bevroren aardbeien
  • 1/2 kopje kokoswater
  • sap van 1/2 limoen

Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een glad mengsel. Voeg eventueel meer kokoswater toe om de smoothie dunner te maken. Serveer gekoeld.

     8. Groene Thee Smoothie

  • 1 kopje gezette groene thee, afgekoeld
  • 1 bevroren banaan
  • 1 kopje bevroren ananasstukjes
  • 1/2 kopje verse spinazie
  • 1/4 kopje kokosmelk
  • sap van 1/2 limoen

Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een glad mengsel. Voeg eventueel meer kokosmelk toe om de smoothie romiger te maken. Serveer gekoeld.

     9. Perzik-Mango Smoothie

  • 2 bevroren perziken
  • 1 bevroren mango, in stukjes
  • 1 kopje ongezoete amandelmelk
  • 1/2 kopje verse sinaasappelsap
  • 1 tl agavesiroop (optioneel)

Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een glad mengsel. Voeg eventueel meer sinaasappelsap toe om de smoothie dunner te maken. Voeg agavesiroop toe voor extra zoetheid, als dat nodig is. Serveer gekoeld.

     10 Gouden Melk

  • 1 kopje ongezoete amandelmelk
  • 1/2 tl kurkuma poeder
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 1/4 tl zwarte peper
  • 1 tl ahornsiroop

Verwarm de amandelmelk in een pan op middelhoog vuur. Voeg de kurkuma, kaneel, gemberpoeder en zwarte peper toe en roer goed. Laat het mengsel ongeveer 5 minuten sudderen. Haal de pan van het vuur en voeg ahornsiroop toe naar smaak. Serveer warm.

     11. Matcha Latte

  • 1 kopje ongezoete amandelmelk
  • 1 tl matcha poeder
  • 1/2 tl vanille-extract
  • 1 tl ahornsiroop

Verwarm de amandelmelk in een pan op middelhoog vuur. Voeg de matcha poeder en vanille-extract toe en roer goed. Haal de pan van het vuur en voeg ahornsiroop toe naar smaak. Gebruik een melkopschuimer om de melk op te schuimen en giet het mengsel in een glas. Serveer warm.

    12. Hibiscus Mocktail

  • 1 kopje hibiscus thee, afgekoeld
  • 1/4 kopje vers limoensap
  • 1/4 kopje agavesiroop
  • 1 kopje bruisend water
  • ijsblokjes

Doe de afgekoelde hibiscus thee, limoensap en agavesiroop in een cocktailshaker en schud goed. Voeg ijsblokjes toe en schud opnieuw. Giet het mengsel in een glas en voeg bruisend water toe. Serveer gekoeld.

    13. Groene Ontbijt Smoothie

  • 1 bevroren banaan
  • 1/2 kopje bevroren mangostukjes
  • 1/2 kopje verse spinazie
  • 1/2 kopje ongezoete amandelmelk
  • 1/4 kopje verse sinaasappelsap

Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een glad mengsel. Voeg eventueel meer sinaasappelsap toe om de smoothie dunner te maken. Serveer gekoeld.

    14. Komkommer-Munt Smoothie

  • 1 bevroren banaan
  • 1/2 komkommer, in stukjes
  • 1/4 kopje verse muntblaadjes
  • 1 kopje ongezoete kokosmelk
  • sap van 1/2 limoen

Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een glad mengsel. Voeg eventueel meer kokosmelk toe om de smoothie romiger te maken. Serveer gekoeld.

    15. Avocado-Kale Smoothie

  • 1 bevroren banaan
  • 1/2 avocado
  • 1 kopje boerenkool, steeltjes verwijderd
  • 1/2 kopje ongezoete amandelmelk
  • sap van 1/2 limoen
  • 1 tl agavesiroop (optioneel)

Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een glad mengsel. Voeg eventueel meer amandelmelk toe om de smoothie dunner te maken. Voeg agavesiroop toe voor extra zoetheid, als dat nodig is. Serveer gekoeld.

    16. Banaan-Pindakaas Smoothie

  • 1 bevroren banaan
  • 2 el pindakaas
  • 1 kopje ongezoete amandelmelk
  • 1 tl agavesiroop
  • 1/2 tl kaneel

Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een glad mengsel. Voeg eventueel meer amandelmelk toe om de smoothie dunner te maken. Serveer gekoeld.

     17. Chocolade-Avocado Smoothie

  • 1 bevroren banaan
  • 1/2 avocado
  • 1 kopje ongezoete amandelmelk
  • 1 el cacaopoeder
  • 1 tl agavesiroop

Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een glad mengsel. Voeg eventueel meer amandelmelk toe om de smoothie dunner te maken. Serveer gekoeld.

    18. Boerenkool-Bosbessen Smoothie

  • 1 bevroren banaan
  • 1 kopje boerenkool, steeltjes verwijderd
  • 1 kopje bevroren bosbessen
  • 1/2 kopje ongezoete amandelmelk
  • 1 tl agavesiroop
  • 1/2 tl vanille-extract

Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een glad mengsel. Voeg eventueel meer amandelmelk toe om de smoothie dunner te maken. Serveer gekoeld.

     19. Acai-Banaan Smoothie

  • 1 bevroren banaan
  • 1 pakje bevroren acai puree
  • 1 kopje ongezoete amandelmelk
  • 1/2 kopje bevroren gemengde bessen
  • 1 el chiazaad

Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een glad mengsel. Voeg eventueel meer amandelmelk toe om de smoothie dunner te maken. Serveer gekoeld.

    20. Spirulina-Ananas Smoothie

  • 1 bevroren banaan
  • 1 kopje verse spinazie
  • 1/2 kopje bevroren ananasstukjes
  • 1 kopje ongezoete amandelmelk
  • 1 tl spirulinapoeder
  • sap van 1/2 limoen

Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een glad mengsel. Voeg eventueel meer amandelmelk toe om de smoothie dunner te maken. Serveer gekoeld.

     21. Maca-Cacao Smoothie

  • 1 bevroren banaan
  • 1 kopje ongezoete amandelmelk
  • 1 el cacaopoeder
  • 1 tl macapoeder
  • 1 el hennepzaad
  • 1 tl agavesiroop

Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een glad mengsel. Voeg eventueel meer amandelmelk toe om de smoothie dunner te maken. Serveer gekoeld.

    22. Wortel-Gember Sap

  • 3 wortels, geschild en in stukken gesneden
  • 1 stuk gemberwortel, geschild en fijngehakt
  • sap van 1/2 limoen

Doe de wortels en gember in een sapcentrifuge en pers het sap eruit. Voeg het limoensap toe en roer goed. Serveer gekoeld.

     23. Groene Groentesap

  • 1 komkommer, in stukjes
  • 2 stengels bleekselderij, in stukjes
  • 1 kopje verse spinazie
  • 1/2 kopje verse peterselie
  • sap van 1/2 limoen

Doe alle groenten in een sapcentrifuge en pers het sap eruit. Voeg het limoensap toe en roer goed. Serveer gekoeld.

     24. Appel-Sinaasappel Sap

  • 2 appels, in stukjes
  • 2 sinaasappels, geschild en in stukjes
  • sap van 1/2 citroen

Doe de appels en sinaasappels in een sapcentrifuge en pers het sap eruit. Voeg het citroensap toe en roer goed. Serveer gekoeld.

     25. Romantische Rode Bessen Smoothie

  • 1 kopje bevroren frambozen
  • 1 kopje bevroren aardbeien
  • 1 kopje bevroren kersen
  • 1 kopje ongezoete amandelmelk
  • 1/4 kopje agavesiroop
  • 1/2 tl vanille-extract

Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een glad mengsel. Voeg eventueel meer amandelmelk toe om de smoothie dunner te maken. Serveer gekoeld.

Je kunt deze smoothie in een mooi glas schenken en garneren met verse bessen of bloemen om het extra romantisch te maken. Proost!

       26. vegan chai latte:

Ingrediënten:

  • 2 zakjes zwarte thee
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/4 tl kardemom
  • 1/4 tl gemberpoeder
  • 1/8 tl nootmuskaat
  • 1/8 tl gemalen kruidnagel
  • 2 kopjes ongezoete amandelmelk
  • 2 el ahornsiroop (optioneel)

Instructies:

  1. Zet twee zakjes zwarte thee in een mok en laat ze trekken in 1/2 kopje kokend water gedurende 5-10 minuten.
  2. Meng in een kleine kom de kaneel, kardemom, gemberpoeder, nootmuskaat en kruidnagel.
  3. Verwarm de amandelmelk in een pan op middelhoog vuur. Voeg het kruidenmengsel toe en roer goed.
  4. Haal de pan van het vuur en voeg de gezette thee en ahornsiroop (optioneel) toe.
  5. Mix met een handmixer of blender tot een schuimige consistentie is bereikt.
  6. Schenk de chai latte in een mok en serveer warm.

Je kunt deze vegan chai latte naar wens aanpassen door meer of minder ahornsiroop toe te voegen of te experimenteren met verschillende melkalternatieven zoals havermelk of kokosmelk. Geniet ervan!

     28. Warme Appelcider

  • 4 kopjes ongezoete appelsap
  • 2 kaneelstokjes
  • 4 kruidnagels
  • 1/4 tl nootmuskaat
  • schil van 1 sinaasappel
  • 1/4 kopje ahornsiroop

Doe alle ingrediënten in een pan op middelhoog vuur. Breng aan de kook en laat het mengsel ongeveer 20 minuten sudderen. Haal de pan van het vuur en zeef de cider. Serveer warm.

     29. Vegan Chocolademelk

  • 2 kopjes ongezoete amandelmelk
  • 1/4 kopje ongezoete cacaopoeder
  • 2 el ahornsiroop
  • 1 tl vanille-extract
  • snufje zeezout

Verwarm de amandelmelk in een pan op middelhoog vuur. Voeg de cacaopoeder, ahornsiroop, vanille-extract en zeezout toe en roer goed. Haal de pan van het vuur en mix met een handmixer of blender tot een schuimige consistentie is bereikt. Serveer warm.

     30. Gouden Melk Latte

  • 1 kopje ongezoete amandelmelk
  • 1/2 tl kurkuma poeder
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 1/4 tl zwarte peper
  • 1 tl ahornsiroop
  • snufje nootmuskaat

Verwarm de amandelmelk in een pan op middelhoog vuur. Voeg de kurkuma, kaneel, gemberpoeder, zwarte peper en ahornsiroop toe en roer goed. Laat het mengsel ongeveer 5 minuten sudderen. Haal de pan van het vuur en voeg een snufje nootmuskaat toe. Gebruik een melkopschuimer om de melk op te schuimen en giet het mengsel in een glas. Serveer warm.