Cursus zelf vertrouwen

Het meest aantrekkelijke wat een man of vrouw kan hebben is zelfvertrouwen!

Deze super leuke cursus zelfvertrouwen, Gestalttherapie zorgt ervoor dat je op een humoristische manier losser in het leven gaat staan.

Een grote gerustelling is dat zelfvertrouwen een groot begrip is. Men heeft soms met het ene aspect in het leven meer zelfvertrouwen dan in het andere, dat houdt dus niet in dat u totaal geen zelfvertrouwen heeft, maar dat zelfvertrouwen echt wel in u zit, alleen nog niet in meerdere aspecten van uw leven.

Waar komt weinig zelfvertrouwen vandaan?
Weinig zelfvertrouwen komt meestal voort uit de jeugd. Dit kan door ouders, school, kennissen of vrienden zijn ontstaan. Het zijn overtuigingen uit het verleden die u zijn aangepraat of u zijn opgelegd, waarna dit dus een conditionering is geworden in het onderbewustzijn. Een automatisch proces waarvan u overtuigd bent geworden dat u onzeker moet zijn over het één en geen.
Als uw ouders u altijd klein hebben houden of u overal bang voor hebben gemaakt kan dit een conditionering zijn een overtuiging in uw onderbewustzijn. U heeft een lager zelfbeeld gekregen en denkt dat u gewoon niet goed genoeg bent of dat de wereld een gevaarlijke plek is. Faal angst, onzekerheid, zichzelf niet mooi genoeg vinden, prestatie angst, planken koorts, het leven is hard, ik heb nooit geluk, waarom heb ik dat niet en noem zo maar op 

De angst om te falen, plankenkoorts komt voor uit onze verre geschiedenis. Vroeger in de middel eeuwen mocht men niet falen want dat werd men aan de schandpaal genageld of gegeten door een wild dier dit kon uw dood betekenen
Gelukkig is dit in onze tegenwoordige tijd al lang niet meer zo en daarom is het ook zo belangrijk om oude patronen uit het verleden los te laten al wist u niet eens dat het daar vandaan kwam.

Huidige factoren zoals school: School kan een belangrijke factor zijn geweest voor het ontwikkelen van weinig zelfvertrouwen. Stel dat u vroeger vaak gepest bent geworden of dat u niet zo snel mee kon komen met de snelle school lessen of u had demotiverende leerkrachten die u continu op uw huid zaten “dat u het niet goed doet, niet goed kan en achter loopt”. Dit kan voor een kind een beïnvloedende factor zijn om weinig zelfvertrouwen te ontwikkelen. Angst om te falen en een laag zelf beeld.

Relaties, vrienden en kennissen met sarcasme of narcisme zijn ook een factor waardoor mensen weinig zelf vertrouwen kunnen ontwikkelen. 

Iedere grote Artiest, Politieke ambtenaar, president, Koning, keizer, admiraal of directeur heeft een personal coach en motivator. Iedereen heeft wel eens te maken met minder zelf vertrouwen soms heb je gewoon even dat ene zetje nodig of dat ene inzicht.

Werken aan u zelf vertrouwen.
Kom bij mij langs en ik zal u helpen om uw zelfvertrouwen weer terug te winnen! Samen gaan wij leuke oefeningen doen die aansluiten bij wat u wensen zijn. De lessen bestaan uit gesprekken, praktijk, oefeningen en huiswerk voor thuis.

Wij gaan uw onderbewustzijn opnieuw programmeren en dit werkt voor al uw wensen!

Voor wie?

 • U bent vrijgezel en bent onzeker met nieuwe contacten leggen,
 • U durft niet te flirten
 • U durft geen nieuwe relaties aan te gaan
 • U wilt een eigen onderneming starten maar u durft niet
 • U heeft angst voor de toekomst
 • U heeft moeite met autoriteiten 
 • U wilt die nieuwe functie of veranderen van baan maar u durft niet
 • U wilt graag afvallen maar dit lukt niet
 • U bent onzeker over uw uiterlijk
 • U bent onzeker over uw gezondheid
 • U bent emotioneel onstabiel
 • U heeft vele dromen maar u durft uw dromen niet te leven
 • U bent verliefd maar u durft geen contact te leggen
 • U bent Artiest, Spreker of leraar maar u heeft plankenkoorts of bent onzeker over uw talenten.
 • U bent onzeker in het algemeen 
 • U bent onzeker over uw relatie
 • U durft geen confrontaties aan te gaan
 • U heeft faal angst op school of in het algemeen
 • U heeft examen stress
 • U wordt gepest

  Wat het ook is, het is te behandelen! gun uzelf geluk, liefde en blijdschap.
  Samen leer ik u weer lief te zijn voor uzelf met veel humor.
  Lachen en liefde genezen alle wonden.


  U wordt niet met weinig zelfvertrouwen geboren en het is ook niet genetisch!
  Zelfvertrouwen is een MINDSET!

Tarieven
95 euro voor 1,5 uur
Aantal lessen worden tijdens de eerste intake samen met u bepaalt 

Maak nu een afspraak

 

Cursus echte Liefde ontwikkelen

Liefde het mooiste wat er bestaat

Definitie van liefde
Veel mensen weten niet wat echte liefde is, wat is nou eigenlijk liefde?

De liefdesdokter Flirt & Relatie advies

Relatie advies

U kent vast wel de film The Hitch nou zo voel ik mij vaak als Relatieadviseur en therapeute. Vaak sta ik mensen op allerlei mogelijke manieren bij om ze een gelukkige relatie te bieden.

Er is geen formule voor om de perfecte relatie te krijgen. Wel is er een belangrijke factor en dat is respect, liefde en begrip
Sommige mensen hebben gewoon wat meer hulp nodig dan anderen en kunnen echt wat onbenullig zijn met het contact leggen of flirten of een man en vrouw blij maken.

Er bestaat een gezegde Happy wife happy life, en ik moet eerlijk zeggen in de meeste gevallen werkt dit wel zo. Sorry mannen niet lullig bedoelt maar juist verhelderend!

Mannen zijn over het algemeen sneller tevreden dat is gewoon een feit!
Als een man een vrouw op juiste manier weet te behagen en weet te geven wat zij nodig heeft dan leven zij nog lang en gelukkig en zal de man alles van deze vrouw krijgen waar ook zijn behoeftes liggen.

Vrouwen van venus mannen van mars
ja deze mooie wezens zijn niet gelijk aan elkaar maar juist Jin  en Yang balans zoal iedereen weet zijn de lichamen anders en hebben zij andere hormonen meer of minder werkzaam dan bij de vrouw anders zouden wij de man en de vrouw ook niet kunnen onderscheiden. 
We dragen allemaal het mannelijke en het vrouwelijke in ons. Er bestaat maar 1 ras en dat is de mens. Elkaars wezen begrijpen is het belangrijkste voor een goede relatie.

Relatie Therapie

Relatie Therapie

In elke relatie kan het bliksemen en donderen. Of komen er juist perioden van kilte en afstand voor. Maar wanneer ga je nu in relatietherapie of wanneer vraag je om advies?

Veel stellen komen jammer genoeg pas als het ernstig crisis is.  Ze weten al heel lang dat het niet lekker loopt, maar ze klampen zich vast aan de momenten dat het goed gaat. Tot het te laat is.

Eén op de 3 relaties in Nederland loopt stuk. Voor niet getrouwde stellen ligt dat percentage nog hoger. En van samengestelde gezinnen redt plm 70 % het niet… Er is echter veel te winnen als je tijdig aan de bel trekt.

Na de verliefdheid

Na de eerste verliefdheid komt de fase van hoe ik het noem: de differentiatie. Zag je eerst vooral wat je aan de ander bond, nu vallen met name de verschillen op. en de minder leuke kanten van je partner. En wat doe je daarmee?  Ga je je aanpassen? Of laat je zien wie of wat je óók bent? Ga je daarover met elkaar in gesprek? Of pot je het op? Zoek je opnieuw de verbinding, nu meer gebaseerd op de realiteit achter de roze wolk van de verliefdheid?

Relatieproblemen door ouderschap

Ook verderop in de relatie komen veel fasen voor, die niet altijd eenvoudig zijn. Het krijgen van kinderen heeft bijvoorbeeld op jonge stellen vaak veel meer invloed dan ze van tevoren dachten. Soms verandert de vrouw in alleen nog maar moeder zijn. Of de man verliest veel van zijn leuke kanten omdat hij zich zo ontzettend verantwoordelijk voelt. Maar het kan ook zijn dat de jonge moeder erg onzeker en afhankelijk wordt. Of dat de jonge vader zich buitengesloten voelt en zijn heil ergens anders gaat zoeken. En mocht dit allemaal lukken, dan ben je samen misschien wel heel goede ouders, maar wanneer was het de laatste keer dat je tijd en aandacht voor elkaar had als partners? Opvoedingsproblemen kunnen vervolgens ook heftige confrontaties opleveren. En als je een samengesteld gezin hebt, lijken de belangen van je eigen kinderen en je nieuwe partner voortdurend met elkaar te botsen. Als homo-ouders kom je daarnaast nog extra problemen tegen: je hebt (nog) weinig voorbeelden in je omgeving, dus soms lijkt het net of je zelf het wiel moet uitvinden. En als je met een buitenlandse partner getrouwd bent, komen de culturele verschillen ook in de opvoeding  sterk naar voren.

Verliefd op een ander

Het meest frequente probleem waarmee stellen in relatietherapie komen is dat één van de partners verliefd is geworden op een ander en daar al dan niet gehoor aan heeft gegeven. Vaak komt daarmee aan het licht dat er iets al langer niet goed zat in de relatie. Dat is echter op zo´n moment niet zo snel te accepteren door de partner, die zich verraden voelt. Ondanks alle heftige gevoelens hoeft dit echter niet het eind van de relatie te betekenen.

Ruzies

Al deze en vele andere problemen kunnen ook ruzie veroorzaken. Effectief ruzie maken en goed omgaan met boosheid is iets wat we eigenlijk op school zouden moeten leren. Want steeds opnieuw blijkt dat het grootste struikelblok: door al die ruzies kun je elkaar zo diep kwetsen, dat er geen basis meer lijkt om verder te gaan. Er is dan veel flexibiliteit en inzet van beide partners nodig om niet op te geven voor je echt alles geprobeerd hebt. Als je dat er echter voor over hebt, kom je er uiteindelijk altijd sterker uit, hetzij samen hetzij alleen. Professionele hulp,  in de vorm van relatietherapie kan daarbij veel helpen. Liefst tijdig, maar beter laat dan nooit.

Wanneer relatietherapie?

Hoewel het ook in Nederland langzamerhand meer geaccepteerd wordt om in relatietherapie te gaan, ervaren veel mensen het toch als een teleurstelling of een blamage dat ze het niet zelf op kunnen lossen.  Ook denken veel mensen dat een relatie die niet ‘vanzelf loopt’ per definitie niet goed is. Veel mensen besteden meer aandacht aan bv  het onderhoud van hun auto dan aan hun relatie en zichzelf.

Een relatie hebben en kinderen opvoeden is er echter in onze steeds drukkere en individualistische samenleving  niet eenvoudiger op geworden. Een relatie moet tegenwoordig aan heel wat meer eisen voldoen dan vroeger, toen een vrouw heel gelukkig was met een betrouwbare man, die zorgde voor brood op de plank en de klussen in en rondom het huis. En de man was blij met een vrouw, die goed was in huishouden en kinderen verzorgen en opvoeden. Tegenwoordig moeten mannen en vrouwen echter allebei alles kunnen én daar ook nog samen over kunnen overleggen en afstemmen. Dat is allemaal niet eenvoudig. Je hoeft je dan ook niet te schamen als je daar wat extra aandacht en zorg aan moet besteden, bv door middel van relatietherapie of relatiecoaching.

Al besloten om te scheiden?

Ook als je al besloten hebt om te scheiden kan het zinvol zijn om samen bij een relatietherapeut te onderzoeken waar het mis is gegaan en te zorgen dat je op een goede manier afscheid van elkaar kunt nemen. Zeker als er kinderen in het spel zijn, is het van het grootste belang om één verhaal te hebben over wat er mis ging, zodat je niet vanuit wrok of rancune je kinderen belast. Tenslotte blijft je ex wel hun vader of moeder. Maar ook voor je eigen verwerking is het belangrijk om hier over te praten zodat je het kan accepteren hoe de wegen ook lopen of zich kruizen